Home » Блог » UI/UX » ТОП-8 нейромереж для генерації картинок за описом

ТОП-8 нейромереж для генерації картинок за описом

Нові технології суттєво впливають на наше життя. Віднедавна можна поставити запитання ШІ, а його відповідь буде не просто текстом, а твором на обрану тему. Те саме можна сказати і про талант фотографа.

Фахівці UI/UX дизайну, наприклад, використовують мережу і сприяють її навчанню. Аналіз зображень дає змогу прогнозувати необхідний результат, враховуючи зручність і простоту використання. Дизайнери та маркетологи користуються можливостями ШІ для створення картинок. Якщо Вам здається, що це складно, варто прочитати цю статтю.

Що таке нейромережі

Глибоке вивчення зображень та іншого контенту сприяє навчанню алгоритму нейромережі. На основі вивчених матеріалів генерується результат – фото за текстом. На щастя для новачків, використовувати актуальний софт легко і просто.
Головне, що Вам навчатися нічому не потрібно.

Як нейромережі малюють

Рішення застосовувати нейромережу, яка генерує картинки, буде правильним. Це пов’язано з тим, що система виконує будь-які команди. Складність, стилістику та інші аспекти задають найпростішим способом – текстом. Точність виразів впливає на якість результату.
Однак потрібно враховувати таке:

  1. Навчання триває
    Різноманітність нейромереж дасть змогу підібрати найбільш підходящу. Приємна новина в тому, що їх багато. Однак і обмеження є. ПЗ досі вчиться, а це впливає на результат.
  2. Спосіб малювання
    Штучний інтелект не вміє мислити, тому для “робіт” передбачено інший підхід. Аналіз зображень, які вже залиті в Мережу, дає змогу прогнозувати значення пікселів і “малювати” фото.
  3. Стиль малюнків
    Програми виконують завдання у своєму стилі. Дізнатися про запропоновану стилістику можна на сайті нейромережі. Завдяки цьому легко створювати і сюрреалістичні картинки, і якісні фото.

Для роботи зі ШІ необхідно скласти найбільш точний опис результату. Якщо з цим виникають складнощі, можна поступово виправляти недоліки. Система виконає будь-яку забаганку. Це причина того, що запит, як згенерувати картинку, з’являється все частіше.

Найкращі нейромережі для генерації картинок

Починаючи пошук найкращої нейронної мережі, будьте готові до безлічі варіантів. Їхні відмінності помітні не відразу. Найчастіше різниця полягає у швидкості обробки запитів і якості отриманих зображень. Розглянемо найпопулярніші нейромережі.

Midjourney V6

Ця нейромережа – перша за популярністю. Пов’язано це з тим, що недавнє оновлення викликало справжній фурор. ПЗ останньої версії добре проявляє себе при створенні зображень у стилістиці:

  • артів;
  • концептів;
  • кадрів із фільмів;
  • реалістичних фотографій.

Для фанатів відомих особистостей приготовлено окремий сюрприз. Малювання знайомих облич вражає уяву, настільки вони реалістичні. Картинки з високою роздільною здатністю використовують в особистих цілях, а іноді – створюють тематичні малюнки з метою маркетингу.

Midjourney V6 привертає увагу своїми перевагами. До цього списку відносять:

  • можливість зміни зображень за допомогою додавання нової підказки;
  • простий і зручний інтерфейс, який підійде новачкам;
  • роздільна здатність зображень становить 2048 х 2048 пікселів.

Незважаючи на те, що для доступу потрібен акаунт у Discord, інструмент використовують абсолютно безкоштовно.

DALL·E 3

Очікування третьої версії виправдалося. Розробники інтегрували в ПЗ можливість давати команди через чат ChatGPT. Це полегшило реалізацію творчого пориву.

Придивитися до цього забезпечення варто тим, хто оформив підписку на OpenAI. Якщо цього ще не сталося, подумайте над цим. Рішення використовують для дизайну, реклами та маркетингу. Враховуючи, що інструмент створює сюрреалістичні фото, недосвідченим дизайнерам варто звернути увагу на пропозицію.
Що стосується переваг DALL-E 3, то їх досить багато:

  • готові варіанти можна отримати протягом хвилини;
  • тут можна створювати персоналізовані жартівливі зображення;
  • доступні інструменти для створення колажів і макетів.

Висока вартість послуг спричиняє деякі незручності, але за наявності бюджету використовувати DALL-E одне задоволення.

Stable Diffusion 2.0

Ця графічна нейромережа користується попитом, про що свідчить статистика входів.
Послуги від Stability AI знадобляться в таких ситуаціях:

  • потрібно створити зображення за начерком;
  • необхідні картинки в різних стилях;
  • є можливість малювати за начерком “від руки” (палець, миша).

Остання особливість досить рідкісна, тому пропозиція залишається в ТОПі найкращих протягом тривалого часу. Для доступу до ПЗ не потрібна підписка або акаунт у Discord.

Jasper Art

Генерація зображень на цьому сервісі може зайняти деякий час. Що стосується результатів, то вони вражають. Інструмент чудово підходить для малювання пейзажів і портретів.
На користь вибору говорить те, що:

  • нейромережа використовує шаблони для створення нової картинки;
  • можна вибрати стилістику відомих художників;
  • користувачі можуть збільшувати масштаб.

Для генерації потрібно вказати докладні інструкції. Крім цього, рекомендовано вибрати стиль, тему і важливі деталі. Надіслати команду можна, використовуючи текстову підказку.

Adobe Firefly

Шанувальникам бренду Adobe доступна ексклюзивна пропозиція. Підписки на продукти компанії достатньо для початку творчої роботи.
Серед переваг цієї нейромережі для зображень:

  • використання матеріалів, які не захищені авторським правом, у готових шаблонах;
  • зрозумілий інтерфейс для введення команд і внесення правок;
  • додаткові параметри доступні в окремому меню.

Шаблони, за якими створено нові файли, можна використовувати в рекламі та на своїх сторінках. Ретуш готових знімків передбачена, тому унікалізувати контент зможе будь-який новачок.

Bing Image Creator

Відома нейронка для створення картинок розроблена на основі вже згаданого сервісу DALL-E. Користувачі, як і раніше, надсилають команди в текстовому форматі. Результат доступний миттєво. Згенеровані зображення можна використовувати в рекламних акаунтах, але варто врахувати стилістику малювання.

Для доступу до ШІ необхідний акаунт у Bing Chat і пошта Microsoft. Завдяки цьому не доведеться платити за використання. Недоліки тут є: заборона на редагування створених фото.

При цьому рекомендувати сервіс можна. Він дасть змогу створити картинку без особливих навичок. З огляду на цю перевагу, інструмент підходить для навчання та експериментів. З тим, щоб редагувати картинки на інших сайтах, проблем не виникає.

NightCafe

Знайомство з цим AI-інструментом приносить багато користі. Новачки легко виберуть шаблон із бібліотеки, відредагують згенерований контент і отримають задоволення від малювання.

Для професіоналів тут трохи більше переваг. Так, NightCafe можна використовувати для моделювання 3D-сцен. Процес не з легких, але результати задовольнять вимоги дизайнерів. Для художників запропоновано різноманітні стилі, серед яких вдасться підібрати відповідний. Деталізація картинок – наступна перевага нейромережі.

За створені зображення користувачі отримують кредити. Їх використовують для малювання інших елементів і візуалізації своїх начерків.

DreamStudio

Інноваційний генератор картинок вражає запропонованими опціями. Висока швидкість обробки запитів дає змогу швидко отримати результат і відредагувати його. Деталізовані поліпшення – причина звернути увагу на цю нейромережу. Обробка фото передбачена, а стиль і підказки для цієї мети запропонує сам ШІ.

Плюси і мінуси картинок, які генерують нейромережі

Наразі генерація картинок за описом отримала багато уваги. Акцент зміщений на користь переваг, адже перелік включає:

  • можливість створювати зображення без унікальних навичок;
  • високоякісний результат за невеликих вкладень;
  • доступ до нескінченної галереї стилів і шаблонів;
  • генерація картинок в одній стилістиці та колірній гамі;
  • невеликі вкладення порівняно з іншими варіантами.

За всіх переваг нейромережа, що створює картинки, не призведе до зникнення професії дизайнер. Це пов’язано з тим, що недоліки у згенерованих фотографій теж є.

Відсутність оригінальності та креативності, а також непередбачуваний результат відштовхує користувачів. Найкращі нейромережі стануть у пригоді для створення десятків схожих зображень, а також розвитку власного стилю в художників.

Прокрутити вгору