Home » Блог » Developer » ТОП-10 безкоштовних VPN розширень для Google Chrome

ТОП-10 безкоштовних VPN розширень для Google Chrome

TOP VPN

Дедалі більше людей сьогодні бажає відвідувати веб-ресурси без обмежень. Для того, щоб уникнути блокувань і зайти на потрібний сервіс, призначені сучасні VPN. Кожна розробка сайтів обов’язково включає вимоги до їхньої безпеки.
Серед головних очікувань від таких продуктів – підтримка надійного, оригінально створеного шифрування.
Розібратися в найпопулярніших, найякісніших VPN Chrom і вибрати те, що підходить саме вам, ми допоможемо в цій статті.

Що таке VPN

Технології, які дають можливість організувати зв’язок мережею, оминаючи при цьому інші мережі, отримали назву VPN. Продуктивне ПЗ дає змогу Google VPN розширенням зв’язати ключові вузли, а також різні мережі між собою.

Ваш комп’ютер може підключитися до центрального сервера, встановлюючи зв’язок із зовнішніми і внутрішніми сегментами мережі. Такий спосіб дає змогу подолати найнадійніші блокування. Ви обов’язково зможете успішно заходити на сайти, яких немає в переліку DNS провайдера, що працює у вашій країні або регіоні.

10 найкращих безкоштовних VPN для Chrom

Сьогодні майже у всіх країнах світу досить широко затребувані VPN Chrome розширення безкоштовно. Популярний браузер Google Chrome має сумісність із багатьма подібними рішеннями, надаючи користувачам приємну можливість відвідування ресурсів, до яких ускладнений звичайний доступ.

ExpressVPN

Популярний варіант, що підходить для найвимогливіших відвідувачів інтернету.
Серед переваг продукту:

  • досконалі системи безпеки;
  • швидкі, надійні серверні платформи;
  • простий, зрозумілий інтерфейс;
  • відсутність ризиків під час використання.

Цей сервіс вважається одним із найкращих серед конкурентів. Клієнтам надано надійний захист від будь-якого перехоплення даних. До його важливих плюсів варто віднести і зберігання особистої інформації тільки в оперативній пам’яті пристрою.

Hola VPN

Ще один популярний сервіс зі швидким завантаженням. Крім того, Hola вирізняється швидкою інсталяцією на будь-який девайс, а також здатністю економно витрачати ресурси системи. Встановлення цього VPN браузера гранично просте.

Із завданням може впоратися навіть малодосвідчений користувач протягом декількох хвилин. Серед недоліків сервісу відсутність надійного шифрування, протоколювання дій користувачів і вільна роздача каналів між клієнтами мережі.

CyberGhost

Ще один безкоштовний VPN у Хром. Продукт вирізняється великим географічним покриттям і зразковою безпекою, яка досягається завдяки використанню технології NoSpy. Якщо ж говорити про мінуси, то деякі користувачі скаржаться на низьку швидкість трафіку, а також відсутність швидкого переривання з’єднання в разі порушення безпеки.

Hotspot Shield

Належить до сервісів, головна перевага яких у простоті використання.
Програма вирізняється:

  • максимально надійним шифруванням;
  • чудовою підтримкою ігрового середовища;
  • можливістю використовувати одночасно до п’яти девайсів;
  • великим географічним поширенням.

Засоби Hotspot Shield зараз підтримуються приблизно у вісімдесяти країнах світу. Серед недоліків цієї програми – відсутність універсальності та висока вартість платних послуг.

Touch VPN

Безпечне VPN розширення для Chrome, що має шифрування і можливість вільного вибору адрес IP. Не має розширених системних вимог, відрізняючись простим використанням.
З переваг варто відзначити:

  • високу швидкість;
  • стабільне з’єднання без обмежень за часом;
  • надійні протоколи захисту інформації для розробки сайтів;
  • постійний зв’язок із саппортом.

З мінусів не можна не назвати низьку швидкість для стримінгу та обмежену кількість серверів, що також негативно позначається на оперативності з’єднання.

Proton VPN

Належить до універсальних ресурсів зі зразковою системою захисту даних. Тут відсутнє стеження за користувачами, а також є можливість блокувати надокучливу рекламу. Підключення вирізняється універсальністю завдяки тому, що потужності сервісу поширені в 55 країнах світу.

Серед плюсів цього VPN розширення Хром варто відзначити доступ до Kill Switch, комфортний інтерфейс і відсутність нарікань щодо швидкості. З недоліків – розриви з’єднань, а також проблеми під час зв’язку з технічною підтримкою.

Avira Phantom VPN

Безкоштовне ВПН розширення, розроблене на платформі відомого антивірусного програмного забезпечення Avira. Дає змогу встановлювати стійкі, надійні з’єднання.

Продукт характеризується найдосконалішими системами захисту, можливістю без обмежень приймати потокову інформацію, а також повною конфіденційністю для всіх учасників трафіку.

VPN ZenMate

Досить відомий сервіс, що користується особливим попитом у любителів вільної подорожі мережею Інтернет. Як і багато конкурентів, вирізняється першокласною системою шифрування і захисту. Тому відстеження користувачів тут практично неможливе.

Крім того, серед позитивних сторін ZenMate широка географія, застосування на різних девайсах, максимально висока швидкість і постійна технічна підтримка. Найзначніший мінус – це відсутність автономного рекламного блокувальника.

Hide.me

Швидке, якісне розширення VPN для Chrome, що характеризується відсутністю логів і інтерфейсом, який був позитивно оцінений користувачами.

Серед плюсів також аварійна система вимкнення і висока захищеність користувацької інформації. З мінусів – недостатня швидкість для виконання багатьох онлайн-завдань і відсутність підтримки Нетфлікс.

TunnelBear VPN

Має високоефективне шифрування AES-256. Такий варіант захисту інформації сьогодні має найвищу оцінку.

Серед істотних позитивних моментів – відсутність витоків адрес IP і DNS та аварійне переривання зв’язку, що безперебійно працює.

Серед недоліків цього швидкого безкоштовного VPN для Chrome не завжди оперативна техпідтримка.

Чи безпечні безкоштовні браузерні ВПН?

Це питання хвилює багатьох онлайн-користувачів, які бажають заощадити.
На жаль, деякі безкоштовні софти сьогодні небезпечні. Причина – вони детально фіксують будь-яку активність своїх клієнтів. У результаті конфіденційна інформація клієнтів перебуває під загрозою.

Але, на щастя, такий недолік мають не всі сервіси. Щоб розібратися з цим, уважно вивчіть їхній опис. Також багато інформації ви знайдете в користувацьких угодах софтів.

Правила встановлення та налаштування

Більшість користувацьких платформ характеризується дружнім інтерфейсом і тому забезпечує швидке скачування та встановлення будь-якого девайса.

Щоб завантажити розширення, необхідно зайти в Google магазин VPN і вибрати потрібний вам продукт.
Після його вдалого скачування почнеться процес встановлення. Зазвичай він триває протягом кількох хвилин.

Після завершення процедури в правій верхній частині екрана з’явиться іконка, що ідентифікує встановлену програму. Щоб налаштувати ВПН, необхідно клікнути по зображенню і знайти відповідне меню налаштувань.

Як увімкнути ВПН у Гугл Хром

Щоб запустити встановлену раніше програму, досить увімкнути її, користуючись стандартним меню для розширень браузера. Усі встановлені програми для Google Chrome мають можливість швидкого ввімкнення та вимкнення.
Тому, щоб почати або перервати роботу ВПН-сервісу, достатньо скористатися цією функцією.

Прокрутити вгору